Kars Büyükbaş Hayvanlar Satılık Eşek

Satılık Kars'da Eşek Sütü

1/5

Türkan Eğriboyun

120 TL

Kars / Merkez / Merkez Köyler

İlan No:

11736735072

İlan Tarihi:

01 Mart 2021

Kategori:

Büyükbaş Hayvanlar

Türü:

Eşek

Kimden:

Sahibinden

Favorilere ekle

Paylaş:

Açıklama

Açıklama

Eşek sütü KOAH Hastalığına İyi gelir mi?

Koah’ın birinci sebebi tütün ve tütün mamullerinin kullanımıdır. Tütün ve mamulleri kullanmış olan insanların %25’i bu hastalığa yakalanmaktadır. Eğer kişi hayatı boyunca tütün kullanmışsa bu hastalığa yakalanma oranı %50 dir. Koah’ın b,r diğer önemli sebebi hava kirliliğidir. Yaşadığımız yerleşim yerinde kömür, odun, tezek gibi biyolojik yakıtlar kullanılıyorsa bu yakıtlar havanın kalitesini düşürmektedir. Ayrıca çalışma ortamlarındanki kimyasal gazlar, toz ve duman da koah hastalığına yakalanma riskimizi arttırmaktadır.

MÖ 400 yıllarında yaşamış olan Hipokrat, eşek sütünün özellikle üst solunum yolu rahatsızlıklarındaki olumlu etkilerinden bahsetmiştir. Eşek sütü içeriğindeki enzimler sayesinde Antienflamatuar denilen iltihaplanma karşıtı özellik taşımaktadır. Aynı zamanda içeriğindeki, anne sütü ve eşek sütüne has yoğunluktaki Lizozim enzimleri sayesinde güçlü bir anti bakteriyeldir. Bu özellikleriyle bir iltihaplanma sorunu olan Koah’ın tedavisinde eşek sütünün faydalı olduğu bilinmektedir. Ayrıca eşek sütünün damar sertliğini giderici ve damar yollarını açıcı etkisi hastalığın tedavisinde olumlu katkı sağlamaktadır. Koah teşhisinden sonraki ilk adım olarak; içiliyorsa sigarayı bırakmak, bulunulan ortamdaki gaz, toz ve duman engellenmelidir. Düzenli olarak egzersizler yaparak nefes açılmaya çalışılmalıdır. Bu noktada, akciğerinizdeki iltihaplanmanın ilerlemesini önlemek, rahat nefes almak, kalp ve damak tıkanıklıklarının önüne geçmek için düzenli olarak eşek sütü içmek faydalı olacaktır.

KOAH HASTALARI EŞEK SÜTÜNÜ NASIL İÇMELİ? Her sabah aç karnına 100 ml, her gece yatmadan önce 150 ml, çiğ olarak içilen eşek sütü, birkaç haftada koah hastalarının nefes alışlarında fark edilir bir rahatlama sağlamaktadır. Eşek sütünün yağ oranının düşük olması sütün kokusuz ve rahat içilebilir olmasını sağlamaktadır. Şişkinliğe, hazım problemlerine ve bağırsak sorunları yaşanmamaktadır.

Eşek Sütü'nün KANSER'e Faydaları Nelerdir?

UÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Hücre Kültürü ve Genetik Toksikoloji Laboratuvarı Yöneticisi Prof. Dr. Tolga Çavaş, Işıklar Askeri Hava Lisesinden Hava Öğretmen Üsteğmen Çetin Akca'nın yaklaşık 1,5 yıl önce yüksek lisans eğitimi sırasında kendilerine gelerek, toplum arasında eşek sütünün kansere karşı iyi geldiği yönündeki bilgileri aktardığını ve bu konuda çalışma yapmak istediğini ilettiğini söyledi.

Bunun üzerine Akca'nın yanı sıra laboratuvarda görevli Prof. Dr. Nilüfer Çinkılıç, Dr. Özgür Vatan, Dr. Dilek Yılmaz ve yüksek lisans öğrencisi Huzeyfe Huriyet ile çalışma başlattıklarını belirten Çavaş, "İyi bir planlama yaparak ilk etapta eşek sütünün kanser tedavisinde faydalı olup olmadığını hücreler üzerinde denedik. Güzel sonuçlar aldık. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Kleopatra zamanından beri faydaları bilinen eşek sütünün kolon kanseri gibi birçok kanser ve hastalık türünün tedavi sürecinde oldukça hızlandırıcı etkisi olduğu belirtildi.

Anne sütüne en yakın süt olduğu bilimsel olarak kanıtlanan eşek sütü alerjik, sindirim, kalp ve damar sistemi hastalıklarına iyi geldiği belirtiliyor.

Eşek sütünün astım ve bronşit hastalığının tedavisinde çok faydalı olduğu ayrıca kolon kanserinin tedavi sürecinde tedaviyi hızlandırıcı etkisi olduğu belirtiliyor. Sütün sedef ve siroza gibi hastalıklarının tedavi sürecinde de olumlu etkisi olduğu ifade ediliyor.

eşek sütü sabunu faydaları
eşek sütü faydaları
eşek sütü fiyatı
eşek sütü ne kadar
esek sütü

Özellikler

Yakıt Tüketimi (Şehir içi/Şehir dışı)

4,2 lt / 3,6 lt

Azami Sürat

190km / saat

Maksimum Güç

110 hp (81 kw)/4.000 rpm

Şehir içi (100km'de)

4,2 lt

Yakıt Tüketimi (Şehir içi/Şehir dışı)

4,2 lt / 3,6 lt

Azami Sürat

190km / saat

Maksimum Güç

110 hp (81 kw)/4.000 rpm

Şehir içi (100km'de)

4,2 lt

Yakıt Tüketimi (Şehir içi/Şehir dışı)

4,2 lt / 3,6 lt

Azami Sürat

190km / saat

Maksimum Güç

110 hp (81 kw)/4.000 rpm

Şehir içi (100km'de)

4,2 lt

Yakıt Tüketimi (Şehir içi/Şehir dışı)

4,2 lt / 3,6 lt

Azami Sürat

190km / saat

Maksimum Güç

110 hp (81 kw)/4.000 rpm

Şehir içi (100km'de)

4,2 lt

Mobil uygulamalarımız için;

Sosyal medya hesaplarımız için